Web Analytics Made Easy - Statcounter

ده‌ها هزار نفر در شهر "یانگون" پایتخت میانمار در اعتراض به کودتای نظامی این کشور برای دومین روز متوالی  تجمع کردند. آنها به کودتای نظامی و کنترل قدرت از سوی ارتش معترض‌اند.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، این اعتراضات پس از انقلاب زعفران راهبان بودایی‌ در سال 2007 بزرگترین تظاهرات این کشور محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 تظاهرات روز 16 بهمن در شهر "یانگون" میانمار/ معترضان خواستار آزادی آنگ سان سوچی رهبر کشور شدند/ عکس: رویترز

معترضان که طرفدار حزب اتحادیه ملی دموکراسی (NLD)" آنگ سان سو چی" رهبر این کشور بودند: "شعار ما دیکتاتوری نظامی نمی‌خواهیم، ما دموکراسی می‌خواهیم" سر دادند.

"آنگ سان سو چی" رهبر میانمار در سال 1991 جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.

در روز شنبه و در اولین اعتراضات گسترده پس از کودتا ده‌ها هزار نفر از مردم میانمار به خیابان‌ها ریختند.

معترضان میانماری در تظاهرات خواستار آزادی "آنگ سان سوچی" و دیگر رهبران میانماری شدند/ عکس: رویترز

 در روز یکشنبه و در دومین روز متوالی اعتراضات، معترضان در زیر آفتاب شدید در وسط خیابان‌ها راهپیمایی کردند و باعث ایجاد ترافیک سنگین شدند.

آنها پرچم‌های حزب "سو چی" و تصاویر او در حین دریافت جایزه صلح نوبل را تکان داده و رانندگان به نشانه اعتراض به کوتا بوق ممتد زدند. نمایش سه انگشت به نماد اعتراضات میانمار در کودتای هفته قبل تبدیل شده است.

نمایش 3 انگشت دست به نماد اعتراضات میانمار علیه کودتای هفته قبل تبدیل شده است/ عکس: رویترز

در روزهای گذشته افسران پلیس و خودروهای بزرگ نظامی در کنار خیابان‌ها و دانشگاه شهر یانگون مستقر شده‌اند.

"مایو وین" یک از معترض 37 ساله به بی بی سی گفت: ما پیش می‌رویم. به مطالبات خود ادامه خواهیم داد تا دموکراسی را به دست آوریم.

ارتش در روز شنبه ارتباطات اینترنتی در این کشور را مسدود کرده است.

 معترضان در اعتراض به کودتای نظامی هفته گذشته در شهر "یانگون" میانمار 3 انگشت خود را به نشان اعتراض بالا بردند/ عکس: رویترز

تظاهرات‌های کوچکتری نیز در صبح روز یکشنبه در شهرهای " Mawlamine" و "Mandalay" گزارش شده است.

رهبر منتخب "آنگ سان سو چی" و "وین مینت" رئیس جمهور میانمار همچنان در حصر خانگی هستند.

گروه‌ حقوق بشری عفو بین‌الملل مسدود شدن اینترنت در میانمار را "فجیع و بی‌فکرانه" خواند و هشدار داد که این موضوع می‌تواند مردم میانمار را در معرض نقض حقوق بشر قرار دارد.

معترضان میانماری در تظاهرات روز شنبه در شهر "یانگون" میانمار شعار ما دموکراسی میخواهیم سر دادند/ عکس: رویترز

ارتش تاکنون در این باره اظهار نظری نکرده است با این حال پس از کودتای 1 فوریه موقتا دسترسی به اینترنت را مسدود کرده است.

کودتا در روز افتتاحیه پارلمان جدید پس از انتخابات ماه نوامبر سال گذشته (آذر سال جاری) رخ داد.  در این انتخابات حزب اتحادیه ملی دموکراسی (NLD) آنگ سان سو چی به پیروزی قاطع دست یافت.

آنگ سان سوچی در سپتامبر سال 2020 – او اینک در بازداشت ارتش قرار دارد

بسیاری از مردم برمه در ساعات اولیه کودتا وقایع را در فیس‌بوک دنبال کردند. اما سه روز بعد دستور انسداد اینترنت به دلایل امنیتی صادر کردند.

با وجود این ممنوعیت هزاران کاربران توئیتر و اینستاگرام با هشتگ‌هایی مخالفت خود را با تصاحب کشور از سوی نظامیان اعلام کردند. اما در در ساعت 100 شب به وقت محلی دسترسی به این سیستم‌ها نیز ممنوع شد.

هیچ خبر رسمی از رهبران کودتا وجود ندارد اما خبرگزاری فرانسه گزارش داده که اسناد یک وزارتخانه را مشاهده کرده که از رسانه‌های اجتماعی به عنوان "عامل ایجاد سوء تفاهم در میان مردم" یاد می‌کند.

سخنگوی توییتر در این باره گفت که ممنوعیت‌های میانمار "گفت‌و‌گوهای عمومی و حقوق مردم برای اعلام خواسته خود" را تضعیف می‌کند. فیس‌بوک به عنوان مالک اینستاگرام از مقامات میانمار خواست تا دسترسی به این رسانه‌ها را امکان‌پذیر کنند.

میانمار در یک نگاه

میانمار 54 میلیون نفری در جنوب شرقی آسیا قرار دارد با بنگلادش، هند، چین، تایلند وو لائوس هم‌مرز است.

از سال 1962 تا 2011 این کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از سوی دولت‌های نظامی اداره می‌شد و همواره تحت تحریم‌های بین الملل قرار داشت.

موقعیت میانمار در نقشه

آنگ سان سو چی رهبر میانمار سال‌ها برای ایجاد اصلاحات دموکراتیک در این کشور تلاش کرد. در سال 2010 تلاش‌های آزادی‌بخش در این کشور نتیجه داد اما در ان زمان ارتش همچنان از نفوذ زیادی در میانمار برخوردار بود.

آنگ سانگ سو چی در سال 2015 پس از یک انتخابات آزاد به قدرت رسید و دولت تکمیل داد. 2 سال پس از به قدرت رسیدن "سو چی" سرکوب گسترده نظامی علیه اقلیت مسلمانان روهینگیا در این کشور شکل گرفت و طی این حادثه صدها هزار نفر به بنگلادش گریختند.

پس از این اتفاق اختلافات بین سو چی و طرفداران قبلی او در جامعه رخ داد زیرا او از محکوم کردن این واقعه یا توصیف آن به عنوان یک پاکسازی قومی خودداری کرد.

اما سو چی همچنان در میانمار محبوب است و پیروزی چشم‌گیر حزب وی در انتخابات نوامبر نتیجه این محبوبیت محبوبیت به شمار می‌آید.

 

بیشتر بخوانید: کودتای میانمار؛ زندگی در حکومت نظامی چگونه می‌گذرد؟ ارتش میانمار فیسبوک را مسدود کرد/ اعتراض ضدکودتا در دومین شهر بزرگ میانمار کودتا در میانمار (عکس)   کودتا در میانمار/ سوچی و رییس جمهور بازداشت شدند لینک کوتاه: asriran.com/003ECh

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: آنگ سان سو چی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۴۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب، ماموستا فایق رستمی امروز در خطبه های نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته در جمع نمازگزاران و مؤمنان شهر سنندج با تبریک هفته معلم به تمام معلمان و دانش آموزان و دانشمندان و روشنفکران جامعه  اظهار داشت: خداوند متعال و پیامبر بزرگوار اسلام (ص) در وصف معلم و اهل علم آنچنان بیان کرده که انسان نمی تواند آن را توصیف کند.

وی در ادامه گفت: خداوند سینه دانشمندان و عارفان و معلمان را به عنوان لوح محفوظ قرار داده و یکی از شئون بزرگ معلم این است که خداوند متعال بسیاری از آیات الهی را در سینه معلم قرار داده است و در این باره نیز پیامبر اکرم (ص) فرمود: در روز قیامت خداوند مرکب عالمان و دانشمندان را با خون شهدا بر روی امت ها و انسانها می کشد و این بزرگی عالم و معلم را می رساند؛ همچنین در حدیث دیگری آمده است کسی که لباس و راه بزرگ علم و دین را در بر می گیرد خداوند درجه شهادت را به او می دهد.

ماموستا رستمی تصریح کرد: آنچنان شأن معلم بزرگ و مهم است که پیامبر اسلام (ص) فرمود: خداوند متعال وقتی مرا به عنوان معلم روانه کرد؛ و در حدیثی دیگری آمده است که نزدیک ترین افراد جامعه بشری به درجه پیامبری شغل معلمی است.

وی در ادامه گفت: شریعت اسلام برای هر انسانی سه پدر و مادر را تعیین و قرار داده است؛ اول پدر و مادر اصلی خود، دوم پدر و مادر همسر و سوم معلمان و علما هستند، اما متأسفانه گاهی در جامعه به معلمان بی احترامی می شود که باید مواظب باشیم قدردان زحمات معلمان خود باشیم.

امام جمعه سنندج در ادامه خطبه های نماز جمعه روز بسیج دانش آموزی را تبریک گفت و افزود: سپاه پاسداران در کمک به نیازمندان و فقرا اقدامات خوبی انجام داده که باید قدردانی کرد و امیدواریم این کمکها استمرار داشته باشد.

بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است

ماموستا رستمی در ادامه خطبه های خود اظهار داشت: بزرگترین هدف در دین اسلام خدمت به مردم، و بخصوص فقرا در راستای عمران، آبادانی، توسعه و شناخت وظایف و خدمتگزاری و تعامل و ارتباط با مردم و وطیفه شناسی است به طوری که این موارد دغدغه اصلی پیامبران الهی بوده و همه پیامبران الهی با این اهداف آنها را به میان جامعه بشری برای رفع رنج و احساس همدردی آورده است.

وی بیان کرد: خدمت به مردم آنچنان مهم است که خدواند عبادت خود را در بندگی و خدمتگزاری به مردم قرار داده و بزرگترین میدان جهاد، جهاد در راه خدا و کمک به فقرا و خدمتگزاری است و خداوند متعال امر می کند که امانات را به صاحبانش برگردانیم و پیامبر اکرم (ص) در این باره فرمود: «کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته».

خطیب نماز جمعه سنندج با بیان اینکه خداوند متعال سه قشر امرا، علما و دانشمندان و ثروتمندان را همواره مورد امتحان قرار می دهد؛ تأکید کرد: مسئولان باید شب و روز به فکر فقرا و نیازمندان باشند و کاری که بزرگان دین انجام دادند و به فکر نیازمندان بودند را الگوی خود قرار دهند.

ماموستا رستمی در ادامه گفت: فقرا مرکز ترحم اند و بزرگترین مسئولیت، رسالت و خدمت به عهده مسئولان است؛ مسئولان باید مرجع مردم باشند، زیرا رکن اسلام خدمت به عام المنفعه است، الحمدلله ما در کشوری زندگی کنیم که از هر لحاظی غنی است و مسئولان باید تلاش کنند تا عدالت برقرار باشد.

امام جمعه سنندج در بخش دیگر از خطبه به اهمیت عفاف و حجاب اشاره کرد و ابراز داشت: خداوند متعال در مورد پاکی و عفت حضرت مریم علیها السلام، حضرت خدیجه همسر پیامبر (ص)، حضرت فاطمه (س) دخت نبی مکرم اسلام، و سایر امهات المومنین در قران کریم آن گونه بیان کرده است.

وی خطاب به زنان و دختران امروز در مورد عفت و پاکدامنی و حجاب آنها و الگو برداری از این زنان پاکدامن تأکید کرد و افزود: خداوند از حجاب و عفت شما بانوان مؤمنه و مسلمان و باعفت آن گونه دفاع می کند و شما را در ردیف این زنان بزرگ قرار می دهد.

ماموستا رستمی همچنین در ادامه با اشاره به آیاتی از قرآن کریم افزود: خداوند در آیاتی از قرآن کریم به دفاع پروردگار از خانه خدا و کعبه در مقابل ابرهه اشاره کرده است و آن گونه هم امروز از مردم مظلوم و بی دفاع غزه و فلسطین دفاع می کند که تمام دانشجویان کشور آمریکایی امروز در خیزشی از آنان دفاع کرده اند، لذا دشمنان بدانند خداوند امت اسلام به ویژه مسلمانان فلسطین را نهایتاً پیروز می گرداند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • «طوفان الاقصی» بزرگترین شکست نظامی را برای اسرائیل رقم زد
  • حاشیه جدید بارسا: اعتراض همسر ستاره به نیمکت‌نشینی!
  • آمریکا بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی است
  • بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است
  • بازداشت دستکم ۲۱۰۰ نفر در تظاهرات حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • در جنگ اقتصادی و فرهنگی باید به آمادگی کامل برسیم
  • گزارش چند سازمان حقوق بشری در مورد رابطه رهبران کشور‌ها با مطبوعات
  • تحولات اوکراین|قصد بایدن برای حمایت غیرعلنی از کی‌یف
  • اهداف سیاسی و ابعاد رسانه‌ای گزارش اخیر بی بی سی جهانی